Duidelijkheid over honden op het strand

De afgelopen week is er veel commotie ontstaan over het besluit van het college van B&W om de regels voor honden op het strand in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te gaan passen.

De APV is een verzameling van gemeentelijke regels. De gemeenteraad stelt de APV en dus ook de wijziging daarvan vast. Op dit moment gelden voor honden op het strand nog dezelfde regels als vorige week. Welke regels gelden er nu?
Vanaf 16 september 2018 tot en met 14 april 2019 zijn de stranden een hondenrenveld. Dit betekent dat de honden in deze periode los mogen lopen.
Wat hebben B&W besloten?
Het college van B&W heeft vastgesteld dat de huidige regels voor honden op het strand niet duidelijk zijn. Er is veel verwarring over wat wel en niet mag. De gemeenteraad is daar door een inwoner ook op gewezen in juni 2018. Dat is mede aanleiding geweest om te besluiten dat er duidelijke regels moeten komen.

Wat gaat er nu gebeuren?
De gemeente gaat werken aan een voorstel voor de gemeenteraad om de regels voor honden op het strand aan te passen. De reacties die de gemeente de afgelopen week ontvangen heeft, maken duidelijk dat veel mensen zich betrokken voelen. De gemeente zal deze reacties betrekken bij de voorbereiding van het raadsvoorstel. In dat proces is ook tijd en ruimte voor inspraak. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om nieuwe regels voor honden in de APV vast te stellen.

Bron: vlissingen.nl   
 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Ramon alewijnse (dinsdag, 16 oktober 2018 05:32)

  Bekijk de foto in de PZC eens goed , van afgelopen woensdag bij stadhuis , en realiseer dan Welke groep mensen zich daar begeven met hun maatje ( hondje )
  JUIST ik zie onze ouderen met de kleine hondjes , pakken wij hun vrijheid op het strand af ??????

 • #2

  Jos Marinisse (dinsdag, 16 oktober 2018 08:16)

  Ik ben absoluut voor het los laten lopen van de honden op het strand maar de baasjes moeten wel hun hond onder controle hebben. Dus niet het baasje nog op de Nolledijk en de hond andere honden lastig vallen op het strand voor de Sardijntoren......Overkomt me redelijk vaak en ik heb een hond die dan niet sociaal is .....( vul de rest maar zelf in )

 • #3

  Jacques Schenk (woensdag, 17 oktober 2018 10:21)

  Inderdaad de hondeneigenaren moeten hun hond in de gaten houden.
  Maar dat geldt net zo goed voor ouders die hyn kinderen in het oog horen te houden en we gaan ook mensen de toegang niet verbieden omdat een paar zich niet aan de regels houden. het starnd, de natuur is van iedereen en alles wat hier leeft, niet alleen van ons mensen ....

 • #4

  Dave van Rijckevorsel (woensdag, 17 oktober 2018 10:47)

  Zolang hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeters op het droge gedeelte van het strand opruimen mogen die
  beesten van mij dollen en rollen over het hele strand, mits ze andere bezoekers niet lastigvallen.

 • #5

  Murray Rothbard (vrijdag, 19 oktober 2018 22:28)

  Belachelijk dat raamambtenaren bepalen wie er wel of niet op een strand mag komen.
  Tijd dat mensen weer hun vrijheid terug nemen en zich niet meer laten beknotten door bureaucraten.