Vergaderingen Vlissingse raad terug te luisteren

De maandelijkse raadsvergaderingen van de gemeente Vlissingen zijn terug te luisteren.

Live meeluisteren, blijft nog even een wens, maar de vergaderingen van de gemeenteraad van Vlissingen zijn voortaan wel binnen drie dagen terug te luisteren via de gemeente website. Luisterverslagen en het direct doorgeven van vergaderingen via internet is in veel gemeenten, ook bij ict-partners Middelburg en Veere, al lang gebruik. In Vlissingen is geldgebrek oorzaak van de late invoering. 

Tekstverslagen
In het verleden werden en worden de verslagen van de raad in een tekstverslag uitgewerkt en dat duurde wel twee tot drie weken. Raadsleden betwisten geregeld de juistheid van de tekstweergave. Met geluidsverslagen is dat probleem ondervangen. De drie dagen tussen vergadering en publicatie zijn nodig om sprekers en agendapunten te merken zodat geluidsfragmenten op te zoeken zijn.

Onder de aandacht brengen
De geluidsverslagen zijn sinds april 2017 terug te luisteren, echter naar onze mening (redactie RTV Vlissingen) zijn nog niet heel veel burgers hier van op de hoogte. En bij deze willen we via dit artikel hier aandacht voor vragen.

Lees ook - Vlissingse raad is straks na te luisteren  (PZC) 13-03-2017 

Raadsvergaderingen terug luisteren

Reactie schrijven

Commentaren: 0