Torpedowerkschip ex ‘Hr.Ms. Mercuur in oude glorie hersteld'

Dit is de titel van de documentaire die RTV Vlissingen heeft gemaakt in het afgelopen jaar over dit schip.

In het eerste deel van de documentaire zagen we een verslag van de officiële overdracht 1 september 2017 door de Defensie Materieel Organisatie aan de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV). En sinds die tijd is er in 2018 hard gewerkt door ruim 30 vrijwilligers om het schip open te stellen en in ere te herstellen als museumschip.

De restauratie
In deel 2 zien we een samenvatting van de restauratie, een rondleiding van Scalda leerlingen, en de overhandiging van een schilderij van de Mercuur. De werkzaamheden aan het schip verlopen voorspoedig, en diverse ruimtes in het schip zijn al volledig gerestaureerd. Er is voor gekozen om eerst de binnenzijde van de Mercuur op te knappen, zodat de bezoekers van het museumschip kennis kunnen nemen hoe het er aan boord uit zag.

Buitenkant schip schilderen
In een latere fase zal ook de buitenkant van de Mercuur worden opgeknapt, en dan vooral het schilderen van het schip. Het schip ligt nu nog afgemeerd aan de houtkade, in de toekomst zal dit voormalige torpedowerkschip een plek krijgen in het Dokje van Perry.

Video Mercuur deel 2

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    J.basten15273@hotmail.com (donderdag, 01 november 2018 21:48)

    Heb op de onverscroken gevaren vanuit den helder ben in 1974 uit dienst gegaan moesten toen veel varen met de onderzeedienst om torpedos klaar te maken heb daar als machinist eerste klas olieman op gewerkt gevaren als het schip klaar is wil ik graag eens komen kijken het is allemaal al wel lang geleden van 1968 juni dat ik in dienst ben gekomen heb ook nog op de abcoude en de blaricum gevaren ook nog een half jaar op de 7 provinciën wel een hele fijne tijd gehad groeten van Jan basten en veel succes met de restauratie