Volle bak in Sporthal Baskensburg tijdens optreden Cashflow3

Ruim 500 mensen genoten zaterdagavond van het optreden van Cashflow3 die een Cash-Tribute concert gaf in de Sporthal Baskensburg in Vlissingen; Johnny Cash at Sea.

Een sixties-avond vol bekende en minder bekende songs van Johnny Cash, verhalen uit Tennessee, Nashville style gitaarwerk en beeldmateriaal. In de band spelen twee Vlissingers: Oscar Bax en Matthijs Goedegebuure. Cashflow3 is de band die in 2013 landelijke bekendheid kreeg door de zogenaamde ‘Johnny Cash kerkdiensten’ met ‘pop-dominee’ Piet van Die.

Enkele malen per jaar optreden

Ze treden slechts enkele malen per jaar op, “nu eindelijk een keer in mijn eigen woonplaats, daar heb ik al lang naar uitgezien” zegt Oscar Bax, leadgitarist van de band. Matthijs: “Het is voor mij ook heel bijzonder om een optreden in Vlissingen te mogen doen. Ik ben opgegroeid onder de boulevard en het is de plek waar ik als 12-jarige jongen voor het eerst Johnny Cash muziek hoorde.

Passie voor muziek Johnny Cash

Matthijs is vanwege zijn passie voor de muziek van Johnny Cash diverse malen op de radio geweest met zijn gitaar. Zelfs in Nashville, Tennessee nadat hij werd uitgenodigd om naar het vakantieverblijf van Johnny Cash te komen om aan zijn boek te schrijven. “Ik had als 12-jarige Vlissingse verlegen jongen niet kunnen bedenken dat ik 35 jaar later twee weken op de Farm van Johnny Cash zou verblijven, in zijn slaapkamer zou slapen, me ‘s morgens aan zijn wastafel zou staan te scheren en in de avondkoelte van Tennessee in zijn stoel op zijn veranda zou zitten om mijn eigen country-songs en verhalen te schrijven. Ik zie er naar uit om daarover te vertellen. Het voelt een beetje alsof ik na 35 jaar iets mag teruggeven van wat Vlissingen, Walcheren en Zeeuwen me toen hebben gegeven.”

Cashflow3 bandleden
De band Cashflow3 bestaat uit Wim Bevelander (gitaar en bluesharp), René Verhagen (bas), Oscar Bax (gitaar), Eric van Zonneveld (drums en percussie) en Matthijs Goedegebuure (zang en gitaar).
 
Lees ook - Johnny Cash At Sea songs en verhalen in Vlissingen

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0