Terugblik op de restauratie van het voormalige torpedowerkschip Mercuur

Op 1 september 2017 vond de officiële overdracht van het voormalige torpedowerkschip Hr.Ms. Mercuur door de Defensie Materieel Organisatie aan de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) plaats.

En sinds die tijd is er hard gewerkt om het schip open te stellen als museumschip. Samen met Willem van Dijk bestuurslid van de SMEV blikten we terug op de afgelopen periode van de restauratie tot nu toe. Vrijwilligers (30) van de (SMEV) zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met het opknappen en herinrichten van het schip. De werkzaamheden aan het schip verlopen voorspoedig, en diverse ruimtes in het schip zijn al volledig gerestaureerd. Er is voor gekozen om eerst de binnenzijde van de Mercuur op te knappen, zodat de bezoekers van het museumschip kennis kunnen nemen hoe het er aan boord uit zag.In een latere fase zal ook de buitenkant van de Mercuur worden opgeknapt, en dan vooral het schilderen van het schip.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0