Promotietour Ambulancezorg Witte Kruis “Superhelden gezocht” in Vlissingen

Ambulanceorganisatie Witte Kruis maakt vandaag een promotietour om ambulanceverpleegkundigen te werven. De tour 'Superhelden gezocht' begint in Den Haag en eindigt in Vlissingen.

Personeelstekort ambulance naar recordhoogte - Het aantal openstaande zorgvacatures blijft verder oplopen. Onlangs heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt dat het aantal openstaande vacatures in Nederland is gestegen naar 251.000. Een groot deel daarvan komt uit de sector zorg en welzijn. 52% van de vacatures in de zorg en welzijn is moeilijk vervulbaar. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is een groot tekort. Ambulanceorganisatie Witte kruis heeft op dit moment meer dan 20 vacatures open staan voor ambulanceverpleegkundige.

Superhelden gezocht
Ambulanceorganisatie Witte Kruis haalt daarom alles uit de kast in haar zoektocht naar nieuwe ambulanceverpleegkundigen. Op donderdag 15 november 2018 wordt een heuse promotietour met de titel: “Superhelden gezocht” gereden met ambulances en motoren vergezeld door diverse superhelden.

Rijden van Den Haag tot aan Vlissingen
De promotietour “superhelden gezocht” start om 8.30 uur in Den Haag en eindigt in Vlissingen. Tijdens de tour wordt onderweg gratis HELDENkoffie verstrekt aan studenten en geïnteresseerden met daarop hun eigen foto of een beeld van een van hun superhelden. Dit wordt gedaan met een van de allernieuwste innovaties: een heuse koffieprinter. Daarnaast is het mogelijk om het gesprek aan te gaan met medewerkers, foto’s te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance.

Naast de roadtour is ook de website www.kombijdeambulance.nl gelanceerd. De ambulanceorganisatie wil met deze acties in gesprek komen met onder andere studenten van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) en Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Ook wil de ambulanceorganisatie in het algemeen aandacht vragen voor het zeer grote personeelstekort op de ambulance.

Over Witte Kruis
Witte Kruis is met circa 830 medewerkers en 157.000 ambulanceritten per jaar verdeeld over vijf regio’s de grootste Nederlandse speler in ambulancezorg. De organisatie werkt met hechte, regionaal gerichte teams die de zorg op het juiste moment dicht bij de patiënt brengen.

Fleur van de Velde Communicatiespecialist bij Witte Kruis: ,,In alles wat we doen, gaan we voor een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven. Niet voor niets luidt ons motto Driven by care. We zijn uiterst gemotiveerd om de patiënt de beste zorg te leveren. De medewerkers van Witte Kruis stellen zich flexibel op en gaan voor teamspirit in de samenwerking met collega’s en ketenpartners.”

Meer informatie?
Bekijk hoe het is om op de ambulance te werken en scan alle openstaande vacatures via: www.kombijdeambulance.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0