Ambulanceorganisatie werft verpleegkundigen via promotietour “Superhelden gezocht”.

De ambulanceorganisatie Witte Kruis kampt met een tekort aan verpleegkundigen net als veel andere organisaties in de sector zorg en welzijn, waar inmiddels 52% van de vacatures als ‘moeilijk vervulbaar’ geldt.

Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is een groot tekort. Het Witte kruis heeft momenteel meer dan 20 vacatures openstaan voor ambulanceverpleegkundige. Donderdag werd daarop de aandacht gevestigd met een superhelden-tour langs hogescholen in regio's met de meeste vacatures, Haaglanden en Zeeland via de Hogeschool Zeeland in Vlissingen waar de rit eindigde. De tourrit begon in de vroege morgen in Den Haag bij de Hogeschool en eindigde in de middag in Vlissingen. Daar stonden 2 ambulances, één uit Middelburg en één uit Den Haag opgesteld voor het gebouw van de HZ in Vlissingen.

Spiderman
Een verklede medewerker als Spiderman had als taak de studenten te verleiden om op de foto te gaan met het motto ‘kom bij de ambulance en word de held van de dag’. Ook was er een speciale koffieprinter aanwezig waar je in het schuim van een kop koffie je foto (afbeelding) kon laten printen. Het doel van deze roadtour was om nieuwe ambulanceverpleegkundigen te vinden.
 
Grootste zelfstandige ambulanceorganisatie
Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regio’s: Haaglanden, Kennemerland, Noord-Holland Noord, Noord- en Oost-Gelderland en Zeeland. De totale organisatie bestaat uit zo’n 830 medewerkers en 174 voertuigen. Vanuit 34 posten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s. De organisatie maakt zo’n 157.000 ambulanceritten per jaar.

Doel van de actie
De ambulanceorganisatie wil met deze acties in gesprek komen met onder andere studenten van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V) en Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Ook wil de ambulanceorganisatie in het algemeen aandacht vragen voor het zeer grote personeelstekort op de ambulance.

Website
Naast de roadtour is ook een speciale website gelanceerd kom bij de ambulance.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0