Stadsbeheer start met snoeiwerkzaamheden winterseizoen

Nu het winterseizoen voor de deur staat, is voor het team Stadsbeheer de tijd aangebroken om snoei- en dunningswerk uit te voeren.

De periode van november 2018 tot en met half maart 2019 is een geschikte periode om te snoeien. In deze periode is er geen blad aan de meeste struiken en de groei staat stil. Ook het dierenleven staat op een laag pitje.

Werkzaamheden waar en hoe
De gemeente voert de werkzaamheden uit op basis van een snoei- en dunningsprogramma. Jaarlijks wordt een deel van de totale oppervlakte beplantingen gesnoeid en/of gedund. Met deze werkwijze worden alle sierheesters binnen de gemeente minimaal eenmaal in de 3 jaar kort gezet, gedund en/of gesnoeid. Voor bosplantsoen (grovere struiken en bomen) is dit eenmaal in de 6 jaar.

Kijk voor de locaties van de werkzaamheden op deze webpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0