Arabische handgemaakte lampen geven Duizend en één Nacht sfeer in huis

Met Arabische lampen, ook wel Oosterse of Marokkaanse lampen genoemd, creëer je nu ook de sfeer van Duizend en één Nacht in je eigen huis.

Kenmerkend voor deze lampen zijn de ronde vormen. Niets is sfeervoller dan een handgemaakte Arabische lamp in de woonkamer, vinden Jos en Manar van Alten uit Vlissingen. Anderhalf jaar geleden ontstond het idee om deze lampen uit Egypte zelf te gaan importeren en door te gaan verkopen. In Nederland zijn ze nauwelijks te vinden, daarom begonnen ze een bedrijf. Jos en zijn vrouw Manar gaan geregeld naar Egypte en we hebben er vrienden en familie. “Een vriend heeft ons in contact gebracht met een man in Caïro. Hij zorgt ervoor dat de lampen worden opgestuurd.” Handgemaakte Arabische lampen staan bekend om hun prachtige lichtval, waardoor de mooiste effecten en schaduwen op het plafond en de muren ontstaan.

Deze sfeervolle lampen zijn nu ook in Vlissingen te koop, een deel van de collectie is te bewonderen bij Markies Verlichting aan de Walstraat 39 in Vlissingen of via de website te bestellen. De lampen worden gemaakt in verschillende kleine werkplaatsen op een markt in Caïro. Deze manier van werken gaat over van vader op zoon. Wie deze lampen koopt, steunt de lokale economie in Egypte.

Reis naar Egypte
“Begin november zijn we naar Cairo afgereisd om een nieuw assortiment samen te stellen. Een gedeelte van deze reis hebben we in een vlog vorm gefilmd, zodat de mensen kunnen zien waar de lampen worden gemaakt en waar ze vandaan komen”. Aldus Jos van Alten.

Uitbreiding bedrijf
Jos van Alten is van plan om de producten ook internationaal aan de man te brengen. Hij krijgt hulp van zijn studiegenoot en vriend Stijn van den Broek (23). Samen volgen ze sinds kort een minor ondernemerschap op de HZ. “Als onderdeel van een studieopdracht proberen we het bedrijf uit te breiden. We hebben plannen om samen te werken met Amazon. We willen onze producten ook gaan verkopen in Spanje, Duitsland en Frankrijk.”

Website - Arabische Lampen

Reactie schrijven

Commentaren: 0