Uitreiking Frans Naereboutprijs in de Sint Jacobskerk

Vrijdag 7 december 2018 wordt de Frans Naereboutprijs 2018 uitgereikt.

Er worden drie prijzen uitgereikt: ‘Vrijwilligersorganisatie 2018’, ‘Vrijwilliger 2018’ en ‘Aanmoedigingsprijs 2018’. Het uitreiken van deze prijzen vindt plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur. De feestelijke avond begint om 19.30 uur en staat in het teken van Frans Naerebout. 2018 is namelijk het 200e sterfjaar van Frans Naerebout. Burgemeester Van den Tillaar en wethouder Verhage maken de drie winnaars bekend en reiken de prijzen uit. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te feliciteren en bij te praten.

Geldbedrag oorkonde en wisseltrofee
De prijs voor ‘Vrijwilligersorganisatie 2018’ bestaat uit een geldbedrag, een oorkonde en een wisseltrofee. De winnaar van ‘Vrijwilliger 2018’ ontvangt een oorkonde en een gouden speldje. De ‘Aanmoedigingsprijs 2018’ bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

Voorbeeld Frans Naerebout mensenredder
Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. Met gevaar voor eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie van vrijwilligers. Met de Frans Naereboutprijs spreekt de gemeente Vlissingen haar waardering uit voor alle vrijwilligers.

Gratis toegangskaarten
Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar. Interesse? Stuur dan voor maandag 3 december een e-mail naar vrijwilligerspunt@vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0