Juust de culturele cadeauwinkel opent een KinderzwerfboekStation

Bij Juust de culturele cadeauwinkel van Gors in Vlissingen aan de Scheldestraat 21 wordt maandag 10 december om 13:00 uur een KinderzwerfboekStation opgericht. 

Domino van Hecke, schrijfster van het jeugdboek ‘Het gevaarlijke land Meredith’ zal de officiële opening verrichten. Daarna kunnen de kinderen uit de Scheldestraat en omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Waarom in Juust?
Als laagdrempelige winkel in de multiculturele Scheldestraat leek het ons een leuk plan om deze service naast onze andere diensten aan te bieden. Kinderen die met hun ouders meekomen kunnen nu lekker zelf een boek uitzoeken en meenemen om te lezen. Dit past heel goed bij de opzet van Juust. Het organiseren van het KinderzwerfboekStation is het ook een leuke en zinvolle activiteit voor de mensen die bij Juust werken.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Over Gors Gors, mensgerichte ondersteuning biedt aan huis en op diverse locaties in Zeeland zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagactiviteiten en vrijetijdsbestedingen aan meer dan 800 kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Zo kunnen zij een kwalitatief goed leven leiden dat is afgestemd op hun mogelijkheden, wensen en ambities.

Meer informatie vindt u op: www.gors.nl.
Of kijk op de facebookpagina van Juust www.facebook.com/juustkoffieenkadotogo/

Reactie schrijven

Commentaren: 0