Brander van monument Wereldvredesvlam ontregeld

Wie de afgelopen week langs het monument van de Wereldvredesvlam kwam, wat aan het Bellamypark, staat zag zwart geblakerd glas.

“Er is momenteel een technisch probleem met betrekking tot het verbruik van de hoeveelheid gas.
Er wordt een nieuwe techniek ontwikkeld die het verbruik naar normale proporties terug brengt. Door condens vorming aan de binnenzijde van het glas werd de brander ontregeld met als gevolg roetvorming”. Aldus Hans Schaap van Stichting Wereldvredesvlam Vlissingen. Deze week wordt het glas schoongemaakt en de vlam zal weer branden.    

Experiment met diverse systemen
Als vlam, die 24 uur zal branden was er geen ervaring met dit systeem. Hoe lang kan het op een fles? Wat gebeurt er met de aanslag op het glas, wat gebeurt er als het koud dan wel warm is. Er wordt op dit moment volop geëxperimenteerd met diverse systemen om te komen tot een brandende vlam, die minder gas gebruikt en dus minder verwisseld hoeft te worden en daardoor minder uit gaat en die niet roet. 
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0