Frans Naereboutprijs 2018 uitgereikt

Vrijdag 7 december 2018 is de Frans Naereboutprijs 2018 uitgereikt. Er zijn drie prijzen uitgereikt:

‘Vrijwilligersorganisatie 2018’, ‘Vrijwilliger 2018’ en ‘Aanmoedigingsprijs 2018’. Het uitreiken van deze prijzen vond plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.
De feestelijke avond stond in het teken van Frans Naerebout. 2018 is namelijk het 200e sterfjaar van Frans Naerebout. Burgemeester Van den Tillaar en wethouder Verhage maakten de drie winnaars bekend en reikten de prijzen uit.
Foto: vlissingen.nl

Prijswinnaars
De ‘Vrijwilligersorganisatie 2018’ is gewonnen door de vrijwilligers van het Zeeuws Maritiem muZEEum. Zij ontvingen een geldbedrag, een oorkonde en een wisseltrofee. Het Zeeuws maritiem muZEEum is een belangrijke attractie in de gemeente Vlissingen. Het muZEEum vertelt veel over de geschiedenis van de stad. Het voortbestaan van het muZEEum is alleen mogelijk door de inzet van de ruim 60 enthousiaste en betrokken vrijwilligers. De vrijwilligers geven de rijke geschiedenis van Vlissingen door aan de inwoners (jong en oud), studenten en toeristen.

De ‘Vrijwilliger 2018’ is gewonnen door Lenie Stroo-Goedhart. Zij ontving een oorkonde en een gouden speldje. Mevrouw Lenie Stroo-Goedhart zet zich al vele jaren vrijwillig in. Met name in het Middengebied was en is zij nog steeds zeer actief en erg begaan met de medemens. Zo is zij sinds de oprichting van Stichting In en Uitloophuis in 1994 als vrijwilliger nauw betrokken. Als lid maar ook als voorzitster. In maart 2019 viert zij haar 25 jarig jubileum bij de stichting. Het is bijzonder hoe zij zich vrijwillig inzet voor anderen.

De ‘Aanmoedigingsprijs 2018’ is uitgereikt aan Claudia van de Ketterij. Zij ontving een oorkonde en een geldbedrag. Mevrouw van de Ketterij weet met haar enthousiasme en energie een team te smeden en zo een tweedaags multi-sportevenement als ‘De Vaart van Vlissingen’ te organiseren. Het gaat om een bijzonder project. Bedoelt voor alle leeftijden, voor de fanatieke sporters maar ook voor de recreant. Er is groot respect en waardering voor haar doorzettingsvermogen, creativiteit en haar gave om mensen te binden.
Bron: vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0