Domino van Hecke opent een KinderzwerfboekStation bij Juust

Bij Juust de culturele cadeauwinkel van Gors in Vlissingen aan de Scheldestraat 21, opende jeugdboekenschrijfster Domino van Hecke maandagmiddag een KinderzwerfboekStation.

Kinderen uit de Scheldestraat en omgeving kunnen hier vanaf vandaag terecht voor een gratis zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten zodat álle kinderen kunnen lezen. Bij de opening waren kinderen van basisschool de Branding uitgenodigd, die na de opening gebruik konden nemen van de kast bij Juust, en een boek uit kiezen om mee te nemen. Het doel van het KinderzwerfboekStation is dat de kinderen worden gestimuleerd om in hun vrije tijd te gaan lezen.

Waarom in Juust
Als laagdrempelige winkel in de multiculturele Scheldestraat leek het ons een leuk plan om deze service naast onze andere diensten aan te bieden. Kinderen die met hun ouders meekomen kunnen nu lekker zelf een boek uitzoeken en meenemen om te lezen. Dit past heel goed bij de opzet van Juust. Het organiseren van het KinderzwerfboekStation is het ook een leuke en zinvolle activiteit voor de mensen die bij Juust werken.

Wat zijn zwerfboeken
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Over Gors
“Mensgerichte ondersteuning biedt aan huis en op diverse locaties in Zeeland zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren, dagactiviteiten en vrijetijdsbestedingen aan meer dan 800 kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Zo kunnen zij een kwalitatief goed leven leiden dat is afgestemd op hun mogelijkheden, wensen en ambities”. Aldus René Verhage activiteitenbegeleider Gors.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marion (dinsdag, 11 december 2018 10:23)

    Wat een mooi verslag van de opening van het Kinderzwerfboekstation bij Juust in Vlissingen! Hartelijk dank! Gedeeld met Kinderzwerfboek Zeeland�

  • #2

    RTV Vlissingen (dinsdag, 11 december 2018 19:23)

    Dank voor uw compliment.