Kunstwinkel geeft werk van overleden kunstenaars een nieuw bestaan

Zondagmiddag 16 december werd in de Kunstwinkel in de Sint Jacobsstraat de tweede sessie geopend gericht op een belangrijk deel van het oeuvre van Jan Zembsch met daarnaast werk van Peter Terhorst en ook Kees Roovers.

Om het beeld in de kunst te versterken werd deze dag ook gestart met een bescheiden podium voor kunstenaars die nog zeer actief zijn. Onder het thema Kunst Nu is een start gemaakt met kunstenares Jorieke Rottier (Vlissingen). Dit podium zal regelmatig kunstenaars bijdragen tonen. Trivo Marjanovic bezocht namens RTV Vlissingen de Kunstwinkel en had een kort interview met Leon Riekwell. 

‘We zijn in de kunstwinkel met het thema kunst en toekomst en richt zich op collecties van kunstenaars die overleden zijn van 10 jaar geleden en geen erfgenamen heeft. En ook eigenlijk niemand meer die zich daar nog om bekommerd en werk wat feitelijk naar kringloopwinkels dreigt te gaan voor een habbekrats of erger nog naar de milieustraat. En doordat ik jarenlang in de kunst gewerkt heb kreeg ik dat aangeboden en is langzaam maar zeker het idee ontstaan samen met een aantal collega’s die zich georganiseerd hebben in de coöperatieve vereniging Art House Zeeland. Om een mogelijkheid te zoeken of we dat werk toch kunnen spreiden onder verzamelaars. Mensen die belangstelling hebben voor kunst, de prijs is dan niet meer zo belangrijk maar het is belangrijk dat het een goede plek en bestaan vind’. Aldus Leon Riekwell 

De winkel is elke donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op koopzondagen (de laatste zondag van de maand) geldt die openingstijd. 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0