Ook Zeeuwen vergelijken zorgverzekering voornamelijk via desktop

Middelburg, 18 december 2018 - 56,4 procent van de Zeeuwen die zorgverzekeringen vergelijken, doet dit via een ‘traditionele’ desktop computer.

Dit percentage is gelijk aan het landelijke percentage van mensen die mobiel vergelijken. Dit blijkt uit bezoekersdata van online platform Independer, dat het gedrag van bezoekers in de afgelopen maand analyseerde.

Sinds 12 november mogen Nederlanders weer overstappen van zorgverzekeraar. Na één maand vergeleek Independer de keuzes die consumenten op haar website maakten met de eerste ‘overstap maand’ van vorige jaren.

Ook Zeeuw vergelijkt vaker via reguliere pc
Zeeuwen die afgelopen maand zorgverzekeringen vergeleken, deden dit voornamelijk via een desktop computer. 56,4 procent vergeleek namelijk via een ‘reguliere’ computer. Dit percentage is gelijk aan het landelijk gemiddelde, waarmee de provincie Zeeland de norm zet voor de rest van het land. 41,6 procent van de Zeeuwen vergelijkt zorgverzekeringen via een smartphone of tablet.

Gebruik WhatsApp verdubbeld
Het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon bij het vergelijken van zorgverzekeringen, komt nog sterker tot uiting in het WhatsApp gebruik. Independer zag het gebruik van de WhatsApp-functie op haar site, waarmee website informatie snel gedeeld kan worden, verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Hoe Zeeuwen vergelijke
Vergeleken met 2017 is het aantal vergelijkingen per inwoner van Zeeland toegenomen met 40%. Ondanks deze sterke groei, vergelijken Zeeuwen 35% minder vaak zorgverzekeringen dan het landelijke gemiddelde.In de data-analyse werd verder ook gekeken naar de manier waarop inwoners van Zeeland zorgverzekeringen met verschillende dekkingsvormen tegenover elkaar leggen. Zeeuwen doen dit meestal op basis van een completere zorgverzekering met een basis-, aanvullende- en tandartsverzekering (38,7%). 26,2% kiest er voor om alleen de basisverzekering te vergelijken. 

Bekijk meer data op de onderzoekspagina van Independer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0