Afspraken gemeente en l'escaut over woningbouw Scheldekwartier

Woningcorporatie l’escaut woonservice en de gemeente Vlissingen hebben overeenstemming bereikt over de afname van grond voor het realiseren van 200 sociale huurwoningen op het Scheldekwartier. Beide partijen hebben op 19 december 2018 hiervoor een overeenkomst gesloten.

Streven
Met deze overeenkomst komt een lang gekoesterde wens van beide partijen uit. De gemeente streeft met het Scheldekwartier naar de realisatie van een nieuw stadsdeel, waar voor iedere Vlissinger een woning te vinden is. Sociale huurwoningen horen hierbij. l´escaut heeft al bij de start van het Scheldekwartier aangegeven, hier graag een bijdrage in te willen leveren.  

Sociale huurwoningen en appartementen
Verspreid over de komende 10 jaar neemt l´escaut 200 woonkavels af in het deelgebied Scheldewijk, voor de realisatie van zowel eengezinswoningen als appartementen. Het 1e project is de bouw van 24 eengezinswoningen achter de Paul Krugerstraat. De verwachting is dat de bouw van deze woningen in 2020 start.  

Vervolgstappen
In 2019 gaat l’escaut aan de slag met (het haalbaarheidsonderzoek en) de ontwikkeling van deze  locatie. Op basis daarvan gaat de gemeente het bestemmingsplan wijzigen. Als de bestemmingsplanprocedure start, maken wij dit bekend via de gemeentelijke website en de pagina Blauw geruite Kiel in de Faam.

De direct omwonenden worden per brief geïnformeerd.
De huurwoningen worden ongeveer 1/2 jaar voor oplevering via de website van Zuidwest Wonen aangeboden. Ook kunt u dan op die website uw belangstelling kenbaar maken.
Bron: vlissingen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0