Traditioneel bed nog steeds populair in Zeeland

In een typische Zeeuwse slaapkamer staat anno 2018 nog een traditioneel bed, zijn de muren wit en zonder muurdecoratie en zijn de gordijnen beige, wit of donkergrijs.

In slechts 33 procent van de slaapkamers staat een tv. Dit blijkt uit het slaapkamer-onderzoek van online beddenwinkel Bedden.nl, waarbij 1695 Nederlanders zijn ondervraagd over het interieur van hun slaapkamer.

Traditionele bed verliest terrein
Uit de resultaten van het slaapkamer-onderzoek blijkt dat het percentage Nederlandse slaapkamers met daarin een boxspring (50,3 procent) inmiddels groter is dan het percentage met een traditioneel bed (40,2 procent). In Zeeland staat echter slechts in 33 procent van de slaapkamers een boxspring. In 67 procent van de Zeeuwse slaapkamers staat nog een traditioneel bed.

Kleuren en muurdecoratie
Voor de kleuren in de slaapkamer kiezen Zeeuwen het liefst voor beige, witte of donkergrijze gordijnen en voor witte, beige en zwarte muren. Schilderijen zijn het meest populaire object voor decoratie aan de muur. In Nederland kiezen de Zeeuwen het vaakst voor helemaal geen muurdecoratie in de slaapkamer.   

Tv kijken in slaapkamer
In bed tv kijken lijkt in Zeeland een stuk minder populair dan in de rest van Nederland, want in slechts 33 procent van de Zeeuwse slaapkamers staat een tv, terwijl het landelijk percentage op 48 procent staat.

De volledige resultaten van het slaapkamer-onderzoek staan gepubliceerd op https://www.bedden.nl/blog/slaapkamer-onderzoek/

Reactie schrijven

Commentaren: 0