Wie wordt de winnaar van de #liefdevannu prijs?

Op 14 februari reikt D66 Zeeland voor de eerste keer de Liefde van Nu prijs uit.

Liefde is van alle tijden en kent vele vormen. Het is hoog tijd voor brede acceptatie van LHBTI’s, ruimte voor seniorenliefde, begrip voor eenoudergezinnen, steun aan pleegouders, enz.

Met de Liefde van Nu prijs wil D66 Zeeland nú aandacht vragen voor de acceptatie van liefde en relaties in alle vormen. Vanaf nu kan iedereen zijn of haar nominatie achterlaten op de website van D66 Zeeland http://zeeland.d66.nl/liefdevannu 

Dit kan tot en met 31 januari. Op 13 februari maakt de jury de winnaar of winnares bekend. De prijs wordt op Valentijnsdag 2019 uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 1.000,00. Dat bedrag mag worden besteed aan een goed doel of project dat past bij de nominatie. D66 Zeeland wil dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn, ook in Zeeland. Iedereen is gelijkwaardig en heeft de vrijheid om te houden van wie hij/zij maar wil, nu en in de toekomst. Eerder werd op het regiocongres van D66 Zeeland al een motie aangenomen waarin alle Zeeuwse fracties werden verzocht om zich in te zetten voor aansluiting bij het regenbooginitiatief.

De jury voor de prijs zal o.a. bestaan uit Ton Veraart (fractieleider Provinciale Staten D66 Zeeland), Judith Keijmel – den Boer (waarnemend voorzitter regiobestuur D66 Zeeland ) en Rutger Schonis, Tweede Kamerlid, inwoner van Middelburg en voormalig lid van Provinciale Staten. Rutger ‘s openhartige reactie op de discussie over de motie ‘Regenboogprovincie’ in de Provinciale Statenvergadering van 8 juni jl. brak de discussie in de Staten open en Zeeland werd de tiende Regenboogprovincie!

Reactie schrijven

Commentaren: 0