Vernieuwd Serious Request haalt 1,3 miljoen euro op

De 3FM-actie Serious Request: Lifeline die dinsdag begon, heeft 1.308.889 euro opgebracht voor het Rode Kruis. Dat is maandagavond bekendgemaakt.

Tijdens eerdere edities zaten dj’s in een Glazen Huis, terwijl ze verzoeknummers draaiden en zelf niet aten. Dit jaar was er geen Glazen Huis meer, maar liepen drie dj-duo’s vanuit verschillende vertrekpunten door het land naar Utrecht, onder de noemer De Lifeline. Ze kwamen kerstavond in Utrecht aan. Het zenuwcentrum van deze operatie staat voor de Tivoli Vredenburg. De opbrengst van de actie gaat ditmaal niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen. Dit jaar waren de thema’s: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

‘Ontzettend trots’
3FM-zendermanager Sharid Alles zei maandag ”ontzettend trots” te zijn. De opbrengst noemde ze ”fantastisch” en meer dan ze had verwacht. ”Het is een compleet nieuw concept, in een tijd dat 3FM niet op zijn allersterkst en allergrootst is, dat betekent dat we van ver moeten komen.”

Volgend jaar
Hoe Serious Request er volgend jaar uit gaat zien, weet Alles nog niet. ”Maar het aspect dat wij naar het publiek toe gaan is mij en mijn team ontzettend goed bevallen. Het gevoel dat ik nu heb, zegt dat dit niet de laatste Lifeline is geweest, maar pin me daar nog niet op vast.”
Bron: ANP

Geen Glazen Huis op Walcheren
Ook dit jaar opnieuw geen Glazen Huis-actie op Walcheren. De Zeeuwse organisatie laat weten dat dit heeft te maken met onduidelijkheid vanuit radiozender 3FM.

Tekort aan vrijwilligers
Het zou de zesde editie worden na acties in Oostkapelle, Westkapelle, Domburg en Koudekerke. Hierbij werd meer dan een half miljoen euro opgehaald voor Het Rode Kruis. Vorig jaar was er ook geen Walcherse actie omdat er toen een tekort was aan vrijwilligers.

2019
De Zeeuwse organisatie focust zich nu op volgend jaar. Het is dan wel afhankelijk welke evenement 3FM gaat organiseren. Of dit het einde van de Zeeuwse actie in de gemeente Veere is laat de organisatie in het midden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0