Verwachting gasprijzen 2019: wat gaat er gebeuren?

De verwachting gasprijzen 2019 is dat het onze energierekening weer verhoogt.

Vooral nu bekend is dat GTS haar tarieven voor 2019 al ingediend heeft. De Gasunie heeft 1 maart al haar voorstel ingediend bij de ACM. Deze moet dit voorstel nog beoordelen en zal in mei met exacte bedragen komen. Omdat de jaarveiling dit jaar in juli plaats zal vinden, hebben zij besloten hun voorstel eerder in te dienen.

Gasunie diende voorstel voor 2019 al in
Op de website van de ACM valt al te lezen dat de tarieven voor landelijk netbeheer in gas met 2% zullen toenemen in 2019. De Gasunie verwacht volgend jaar ook minder inkomsten uit de transportcapaciteit. De kosten die de Gasunie maakt mogen worden doorberekend aan de consument en bedrijven.

Verwachting gasprijzen 2019 in Nederland
Omdat wij zelf nog kunnen putten uit de Nederlandse gasvelden, zal dit op termijn niet voor problemen zorgen. De kale gasprijzen kunnen iets stijgen. Maar de energieleveranciers bepalen nog altijd een gedeelte van de uiteindelijke prijs. En krijgen wij de keuze in voordelige gasprijzen. Vergelijk zoveel mogelijk en het liefst ieder jaar. U mag nog altijd kiezen voor de energieleverancier met de goedkoopste gasprijs.

Meer hierover via energievergelijking.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0