Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie "Ons Genoegen" thema is: Afrika

Op de tweede zaterdag in januari organiseert het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen het traditionele Nieuwjaarsconcert.

Zij nodigen altijd gasten uit die samen met het orkest een avondvullend programma maken in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Ieder jaar wordt op basis van een steeds wisselend thema gezocht naar nieuwe gasten. Dat waren in het verleden o.a. Margriet Eshuijs, het klezmerorkest Di Gojim, in 2017 was er een bijzonder optreden met een hip-hop band (de  Hobbyisten) en in 2018  een komisch concert met het duo:  'Stenzel en Kivits'.

Voor het Nieuwjaarsconcert 2019 is gekozen voor het thema AFRIKA. Op de setlist staat muziek dat een relatie heeft met dit werelddeel: The Lion King, Out of Africa, the Baby Elephant Walk en vele andere nummers. Naast het harmonieorkest is de Afrikaanse percussie Djembé Defi een belangrijk onderdeel. Koko Lawson is de oprichter van dit ensemble. Hij bracht zijn muzikale roots mee naar Nederland om hier full time zijn geliefde muziek te delen met wie maar wil.

Het thema van dit jaar: 'Afrika' staat borg voor een afwisselend programma met professionele Afrikaanse musici, die met veel verschillende instrumenten en in kleurrijke kostuums een spetterende show brengen. Zie voor verdere info: https://www.facebook.com/djembedefi.

Het harmonieorkest staat onder leiding van haar dirigent Arian de Visser. Het nieuwjaarsconcert is op zaterdag 12 januari 2019 in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Aanvang 19.30 uur, kerk open 18.45 uur. De toegangsprijs is € 14,00, voorverkoop € 12,50 (via khog@zeelandnet.nl, Jumbo Vlissingen en boekhandel 't Spui).

Reactie schrijven

Commentaren: 0