Ruim 20% meer Zeeuwen stapten over van zorgverzekering

Tot 31 december had Nederland de tijd om over te stappen naar een beter passende zorgverzekering. Via Independer stapten in de provincie Zeeland maar liefst 22% meer mensen over dan vorig jaar; een record.

Van alle provincies stapten men in Zeeland echter het minst vaak over, gemiddeld stapten ze 53% minder vaak over dan in andere provincies. Independer maakt de balans op.

Zeeuw koos minst vaak voor een aanvullend pakket
In Zeeland koos men van alle provincies het minst vaak (65,6%) voor een aanvullend pakket. Wel steeg het percentage mensen dat koos voor een aanvullend pakket met 2,9 procentpunt. In Flevoland kiest men juist het vaakst (71,4%) voor een aanvullend pakket.

Utrechters stappen het vaakst over
Zeeuwen stapten dan relatief gezien het minst vaak over, Utrechters stapten 39,7% vaker over van verzekeraar dan het landelijke gemiddelde. Andere provincies waar men relatief vaak de overstap maakte zijn Flevoland (+14,8%) en Noord-Holland (+13,2%).

Sterke stijging
De zorgpremies stegen dit jaar gemiddeld met ruim 6 euro per maand. Sommige verzekeraars hielden de basispremies ongeveer gelijk. Anderen verhoogden tot wel 15,8% ten opzichte van vorig jaar. De goedkoopste basisverzekering kost dit jaar 98,50 euro per maand, de duurste 134,00 euro. Coen de Ruiter, algemeen directeur bij Independer: "Niet alleen stegen zorgpremies opnieuw, vooral de premieverschillen zijn dit jaar fors. Wij denken dat dit belangrijke redenen zijn geweest voor mensen om eens goed te kijken naar de inhoud en premie van hun zorgverzekering. Meer mensen hebben dat gedaan en zijn overgestapt omdat er een beter passend alternatief was."

Restitutieverzekering steeds minder populair
 De cijfers van Independer laten zien dat de vaak duurdere restitutiepolis (met volledige vrije zorgkeus) elk jaar minder populair wordt. Twee jaar geleden sloot 19% procent van de klanten van Independer nog een restitutiepolis. Vorig jaar daalde dit naar 15%. Voor 2019 koos nog geen 10% voor restitutie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0