SP steunt ferm verzet tegen anti-homodocument

Zeeuwse politici hebben iedereen opgeroepen zich resoluut uit te spreken tegen de zogenaamde Nashville-verklaring, een document dat homoseksualiteit afwijst.

Daartoe is maandag een pamflet verspreid. Dat is ondertekend door vijf politieke partijen, waaronder de SP. Andere initiatiefnemers zijn PvdA, D66, GroenLinks en 50Plus. Verwacht wordt dat nog meer politieke partijen volgen. In Nederland is de Nashville-verklaring ondertekend door zo´n 250 fundamentalistische christenen, onder wie SGP-leider Kees van der Staaij. Ze noemen homoseksualiteit in strijd met ´Gods heilige bedoelingen´ en keren zich tegen ieder huwelijk dat niet is gesloten tussen man en vrouw. Ze verklaren ook dat genezing mogelijk is van homoseksuele gevoelens.

Dat is regelrecht in strijd met de Nederlandse Grondwet en het VN-verdrag over de rechten van de mens. Die verbieden dit soort vormen van discriminatie van homoseksuelen, lesbiënnes, intersexuelen, biseksuelen of transgenders.

,,Voor de SP is iedereen gelijkwaardig. Het kan niet zo zijn dat orthodoxe predikanten en politici kunnen denken dat voor hen de grondwet niet geldt.``, zegt Ger van Unen, fractieleider van de SP in de Zeeuwse Staten. Ze wijst er ook op dat Zeeland vorig jaar in de Staten is uitgeroepen tot regenboogprovincie. Dat betekent dat iedereen in Zeeland even welkom is, ongeacht seksuele geaardheid.
Bron: SP Vlissingen

Download
Zeeland verklaring tegen nashville.pdf
Adobe Acrobat document 187.5 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0