Gevarieerd programma op 10-jarig bestaan Scheldeblues!

Foto: Rien Wisse
Foto: Rien Wisse

Op zaterdag 26 januari vindt de 10e editie van Scheldeblues plaats in Het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van vijf topacts.

The Blue Clay
Traditiegetrouw zal de avond worden geopend door de Zeeuwse blues- en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van de inmiddels drie verschenen cd's speelt de band swingende akoestische blues- en folknummers met invloeden uit rock'n'roll, bluegrass en tex-mex muziek. De band speelde in vele kroegen, op bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland.

Danny Bryant
Vervolgens is het aan de 38 jarige Brit uit Hertfordshire, die al op zijn 15de op handen werd gedragen als een jonge legende. Zijn populariteit beperkte zich niet alleen tot de U.K.,want ook op het vasteland heeft hij zijn naam en kwaliteiten getoond in talloze toers. Danny Bryant deed de blueswereld verrassen met zijn eerste platen “Watching You” en “Shadows Passed”. Op zijn vierde album “Days Like This” speelt hij een prachtig duet met de befaamde bluesman Walter Trout. In 2018 verscheen het 10e en meest recente album “Revelation”. 

Ontstaan Scheldeblues
Het begon omstreeks 2003, dat ontdekte Zeeuws-Vlaming Wouter Verhelst die in 2003 voor een studie in Vlissingen neerstreek. Als zestienjarige was hij meer gericht op de jamsessies in een plaatselijke kroeg dan op studeren. Die sessies mondden uit in een bandje met onder andere percussionist Sander Elderkamp uit Vlissingen. En voor bluesfans niet onbelangrijk zij namen samen het initiatief om Vlissingen weer een festival te bezorgen. Aldus een bericht via de PZC.

Eerste editie Scheldeblues
In 2010 was de eerste editie van Scheldeblues, initiatiefnemers hiervan waren Wouter Verhelst en Sander Elderkamp uit Vlissingen. Scheldeblues is begonnen als een idee, een initiatief dat niet werkt met winst uit drankverkoop e.d. De stichting betaald alle kosten puur uit kaartverkoop, anders gezegd het zeer trouwe publiek dat komt kijken, met een kleine groep zeer trouwe sponsors en een groep zeer trouwe vrijwilligers.

Dankwoord organisatie
Het is dus vooral dankzij jullie die Scheldeblues bezoeken en ondersteunen dat dit evenement kan bestaan! We zijn zeer blij dat we de 10e editie samen met z'n allen kunnen vieren en daarvoor willen wij nu iedereen nog eens hartelijk danken voor de steun, support en komst op de afgelopen 9 edities! RTV Vlissingen maakt sinds 2012 ieder jaar een korte samenvatting van dit mooie muziek evenement.

Trial Scheldeblues 10e editie

Programma Scheldeblues 2019

Download
Gevarieerd programma Scheldeblues.pdf
Adobe Acrobat document 66.1 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0