ABN Amro introduceert contactloos betalen met ring of horloge

Klanten van ABN Amro kunnen sinds 14 januari 2019 contactloos betalen met een daartoe uitgeruste ring, horloge, armband of sleutelhanger.

ABN Amro is naar eigen zeggen de eerste bank ter wereldwijd die dit type wearables met hoge bedragen ondersteunt. Het gaat dan om zogenoemde passieve wearables. Smartwatches waarbij een pincode moet worden ingevoerd om te betalen, zijn al langer beschikbaar bij banken.
Foto: NOS
In 2018 werden onder vijfhonderd ABN-klanten tests uitgevoerd met wearables. Volgens de bank is die testgroep overwegend positief en gebruikt 80 procent van de testgebruikers liever een wearable dan een normale bankpas. De bank zegt continue bezig te zijn met het zoeken naar nieuwe vormen van betaalgemak. Vooral bij het uitgaan of tijdens het sporten is het volgens de bank handig als een klant geen betaalpas hoeft mee te nemen.

Contactloos betalen met een wearable werkt hetzelfde als met de betaalpas: u houdt uw wearable kortstondig dichtbij de betaalautomaat. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Bedragen boven de € 25,- bevestigt u met uw pincode of specifieke methode van uw wearable.

De bank deelt een lijst met wearables die zijn goedgekeurd door betaalorganisatie Mastercard. Die wearables beschikken over een betaalchip (nfc), die ook in bankpassen met een functie voor contactloos betalen zit. 

Klanten kunnen een wearable kopen en koppelen aan hun privérekening. Op die manier kan de klant contactloze betalingen verrichten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0