Straten in Vlissingen veranderen in ijsbanen!

Een aantal straten in Vlissingen zijn de afgelopen avond en nacht veranderd in ware ijsbanen, en verraderlijk glad geworden.

De Hogeweg, Singel, Assumburg, Batenburg, zijn naar de mening van de vele reacties op de Facebook pagina van Stad Vlissingen enkele straten/buurten waar slecht of nauwelijks is gestrooid. En dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor het verkeer.
Foto: Robin van der Endt

Gladheidsbestrijding gemeente Vlissingen

In Vlissingen wordt gladheid (behalve die op trottoirs) bestreden door de cluster Afvalverwijdering / Service Team. Dat gebeurt volgens een vast plan. Begonnen wordt altijd met de busroutes en de hoofd- en doorgaande wegen sneeuw en ijsvrij te maken. Hoofdwegen zijn bijvoorbeeld: Paul Krugerstraat, Sloeweg, Koudekerkseweg, President Rooseveltlaan, Burgemeester Stemerdinglaan, Kanaalstraat, en Lekstraat. Bij het berijdbaar maken van de hoofd- en doorgaande wegen worden de belangrijkste fietspaden en fietsroutes uiteraard niet vergeten.

Melden gladheid
Het optreden van gladheid kunt u melden via het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente, bereikbaar via telefoonnummer 14 0118. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-16.00 uur.

Tussen 16.00-9.00 uur (de volgende dag) kunt u gladheid melden bij de poli­tie via telefoonnummer (0900) 88 44. Dit is ook het 'aangewezen' nummer in het weekeinde en op erkende feestdagen. De politie licht de gladheidscoördinator in, die mensen en ma­terieel kan inzetten.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Wissekerke (donderdag, 24 januari 2019 10:06)

  Zeer glad vd spiegelstraat van nispenplein.

 • #2

  Thijs (donderdag, 24 januari 2019 16:28)

  De Sottegemstraat kan ook wel een strooi-beurt gebruiken. Want wat heeft het voor zin om de hoofdwegen ijsvrij te maken als je daar niet een kan komen omdat je je eigen straat niet uit komt!

 • #3

  Anneke (donderdag, 24 januari 2019 17:57)

  De Anjelierenlaan kan ook wel een strooibeurt gebruiken, want het is niet te doen als de weg niet schoon is