Groot aantal bezoekers voor de 10e editie Scheldeblues

In het Arsenaaltheater vond 26 januari zaterdagavond en nacht de 10e editie plaats van het Scheldebluesfestival in Vlissingen.

Traditiegetrouw werd de avond geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Als gastmuzikant was de 10 jarige gitarist Boaz Braamse uit Middelburg uitgenodigd om samen met de Blue Clay op te treden op deze jubileumavond. De bezoekers van het festival, naar schatting van de organisatie tussen de 500 en 600, genoten van het optreden van deze jonge gitarist. Boaz wil later gitarist worden; “een blues gitarist, hij vindt het supermooie muziek, want er zit veel emotie in en het gaat ook ver terug in de tijd”. Liet hij RTV Vlissingen weten.  

Danny Bryant
Na het optreden van de Blue Clay trad de 38 jarige Brit uit Hertfordshire op die sinds zijn 15e op handen werd gedragen als een jonge legende in de blueswereld. Danny Bryant was al twee maal eerder te zien op Scheldeblues.

The Juke Joints
De avond werd afgesloten door de befaamde Zeeuwse bluesband The Juke Joints. Na ruim 35 jaar onafgebroken de podia plat te spelen is algemeen bekend dat deze band een feestje kan bouwen! The Juke Joints ofwel The Masters Of Rock Rollin´Blues wonnen in 2012 en in 2016 de Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band”. In 2018 vierde de Zeeuwse bluesrockers het 35 jarig jubileum.

Ontstaan Scheldeblues
Het begon omstreeks 2003, dat ontdekte Zeeuws-Vlaming Wouter Verhelst die in 2003 voor een studie in Vlissingen neerstreek. Als zestienjarige was hij meer gericht op de jamsessies in een plaatselijke kroeg dan op studeren. Die sessies mondden uit in een bandje met onder andere percussionist Sander Elderkamp uit Vlissingen. En voor bluesfans niet onbelangrijk zij namen samen het initiatief om Vlissingen weer een festival te bezorgen.

Eerste editie
In 2010 was de eerste editie van Scheldeblues, initiatiefnemers hiervan waren Wouter Verhelst en Sander Elderkamp uit Vlissingen. Scheldeblues is begonnen als een idee, een initiatief dat niet werkt met winst uit drankverkoop e.d. De stichting betaalt alle kosten puur uit kaartverkoop, anders gezegd het zeer trouwe publiek dat komt kijken, met een kleine groep zeer trouwe sponsors en een groep zeer trouwe vrijwilligers.

Dankwoord organisatie
Het is dus vooral dankzij jullie die Scheldeblues bezoeken en ondersteunen dat dit evenement kan bestaan! We zijn zeer blij dat we de 10e editie samen met z'n allen kunnen vieren en daarvoor willen wij nu iedereen nog eens hartelijk danken voor de steun, support en komst op de afgelopen 9 edities!

RTV Vlissingen maakt sinds 2012 ieder jaar een korte samenvatting van dit mooie muziek evenement.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0