Vlissingen ondersteunt herdenkingsactiviteiten slag om de Schelde

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Vlissingen werd bevrijd tijdens de Slag om de Schelde.

Een slag waar Vlissingen een centrale plaats in was en die Vlissingen ook zwaar getroffen heeft. De strategische ligging van de stad aan de Westerschelde heeft tot gevolg gehad dat de stad het meest gebombardeerd is van alle Nederlandse steden. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was er slechts één huis onbeschadigd. De Slag om de Schelde was van strategisch belang om de haven van Antwerpen in bezit te krijgen. Gezien de betekenis en de (internationale) uitstraling van de Slag om de Schelde, staat 2019 het hele jaar in het teken van deze gebeurtenis. Tot 15 februari 2019 is het mogelijk om subsidie aanvragen voor activiteiten voor het themajaar 'Vlissingen 75 jaar Slag om de Schelde’ in te dienen.

Aanvraag indienen
De gemeente nodigt iedereen uit om plannen en ideeën in te dienen! Kijk voor alle voorwaarden en informatie op de website www.vlissingen.nl/75.

Reactie schrijven

Commentaren: 0