Koningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs in Zeeland

©ANP / Patrick van Katwijk
©ANP / Patrick van Katwijk

Woensdag 20 februari komt Koningin Máxima naar Vlissingen, ze zal aanwezig zijn in de Lasloods om het convenant muziekonderwijs in Zeeland te ondertekenen.

Momenteel krijgen kinderen op 40% van de Zeeuwse basisscholen structureel muziekonderwijs in de klas. Alle betrokken Zeeuwse partijen garanderen in dit convenant dat dat in 2021 80% van de scholen in het primair onderwijs zal zijn. Het convenant geeft weer hoe de afspraken de komende jaren plaats krijgen binnen het curriculum. Daarbij is de ondertekening het startpunt van een nieuwe samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Méér Muziek in de Klas
Ben de Reu, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas en gedeputeerde Cultuur van de Provincie Zeeland: “Hartstikke mooi wat we nu aan respons krijgen voor dit initiatief in Zeeland. Iedereen die ik benader is direct enthousiast en vindt het belangrijk. Dus ik ben optimistisch over het realiseren van de ambitie, namelijk: het verdubbelen van het aantal scholen waarin structureel muziekonderwijs wordt gegeven.’

Feestelijke en muzikale bijeenkomst
Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal. En is een afspraak tussen meer dan twintig samenwerkingspartners in Zeeland, waaronder de provincie Zeeland, de Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ), HZ Pabo University of Applied Sciences, BLØF en de Zeeuwse Muziekschool. De ondertekening vindt plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst in de Lasloods, in het bijzijn van 550 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Zeeland en genodigden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0