· 

Run op winterproducten door code geel wegens sneeuwval

Door hevige sneeuwval heeft het KNMI code geel uitgeroepen. In grote delen van het land is vandaag veel winterse neerslag gevallen.

Door de sneeuw en de koude weersvooruitzichten gaat Nederland massaal op zoek naar sleeën, schaatsen, winterbanden en ander winters materiaal. Dat constateert online winkelcentrum beslist.nl, op basis van zoekvolumes naar winterproducten.

Nederland massaal op zoek naar sleeën en schaatsen
Naast winterse kleding en -accessoires, zoals mutsen, snowboots, handschoenen en winterjassen; zijn er ook opvallende stijgers zichtbaar. Zo is het zoekvolume naar sleeën met 217% gestegen ten opzichte van de periode daarvoor. Ook schaatsen (+207%), winterbanden (+180%) en sneeuwschuivers (+75%) zijn opvallende stijgers.
Andere mensen blijven liever binnenshuis, zo blijkt. Het zoekvolume naar elektrische dekens (+174%), huispakken (+90%) en boeken (+13%) is sinds de start van de huidige koude periode namelijk ook fors toegenomen. Het volledige overzicht van opvallende stijgers en dalers is terug te vinden in de code geel infographic van beslist.nl.

Kleurcodes van het KNMI
Het KNMI gebruikt kleuren om de intensiteit van het weer aan te duiden. Deze kleurcodes kunnen op regionaal of op nationaal niveau worden afgeroepen. De meest gebruikelijke code is code groen. Deze code kent geen bijzonderheden. Wanneer code geel van kracht is is alertheid vereist. De weersomstandigheden kunnen mogelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Wanneer de kans op gevaarlijke situaties toeneemt roept het KNMI code oranje af. Bij deze code is er kans op gevaarlijk of extreem weer. Code rood wordt afgeroepen wanneer de weersomstandigheden zo extreem zijn dat ze een grote impact op de samenleving hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bart van Merwijk (woensdag, 06 februari 2019 15:28)

    Brrrr.... Wat was het koud hè