Valentina Tóth speelt solo piano in de in de Pakhuizen van het muZEEum

Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde in 2018 af voor haar master Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel.

Ze is een multi-talent, niet alleen als pianiste maar ook als actrice bereikt ze het hoogste niveau. Ze debuteerde op haar achtste als Gretl in de Sound of Music. Zij speelde tot haar zestiende zes verschillende musicalrollen bij Joop van den Ende Stage entertainment en V&V. Zij speelde in The Sound Of Music, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?, Annie, Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat, en in Ciske de Rat.

Van Hongaarse afkomst
Al op 15 jarige leeftijd speelt ze in de Carnegie Hall New York. Won de Diapason d'Or ('gouden stemvork') met haar debuut-cd 'Hungarian Horizons', de belangrijkste onderscheiding in het Franse cultuurgebied. Valentina is van Hongaarse afkomst en heeft een sterke band met volksmuziek uit de Balkan, welke door Béla Bartok maar ook door Ernő Von Dohnanyi als leidraad werden gebruikt bij veel van hun composities. Ze streeft er naar om met prachtige kleuren een bepaalde sfeer te creëren die recht uit haar hart komt. Daarbij is er sprake van zuivere spanningsbogen, diepgevoelde expressie maar ook van raffinement en timing.
Reden genoeg om te komen luisteren!

Zondag 17 Februari 11.30-12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0