Gemeente zoekt tellers voor verkiezingen 20 maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap plaats. Stemmen in de gemeente Vlissingen kan op 23 stembureaus.

Voor die stembureaus zijn wij nog op zoek naar een aantal tellers. Alle tellers krijgen een vergoeding van € 45,- bruto en moeten verplicht een korte online training volgen. Helpt u mee? De tellers komen om 21.00 uur in actie als de stembureaus sluiten. Op dat moment openen we de stembussen en kan het tellen van alle stemmen beginnen. Hoe laat dat klaar is, hangt af van hoeveel stemmen in een stembureau zijn uitgebracht.

Aanmelden
Bent u 18 jaar of ouder en heeft u geen fysieke beperking die het op de grond tellen verhindert? Bent u daarnaast consciëntieus, stressbestendig, flexibel en nauwkeurig? Meld u dan via e-mail verkiezingen@vlissingen.nl. Vermeld uw naam, adres, geboortedatum, IBAN-nummer en (mobiele) telefoonnummer. Als alle posten bezet zijn, plaatsen wij u op de reservelijst (als u daarmee akkoord gaat). Op donderdag 23 mei 2019 vinden de volgende verkiezingen plaats; in dit geval voor de leden van het Europees Parlement.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Eugénie Roes (dinsdag, 30 april 2019 13:34)

    Provinciale Staten/Waterschap: Het was voor de tellers slecht geregeld. Er was veel onduidelijkheid over de gang van zaken. Op het stadsdeelkantoor Segbroek wist niemand ons te vertellen wat precies de bedoeling was.
    Op mijn fiets moest ik na 21.15 uur ruim drie kwartier door weer en wind om - veel te laat - op mijn stembureau ergens in Loosduinen aan te komen. In het donker was de locatie slecht te vinden voor iemand die er niet bekend is. Drie keer de weg moeten vragen.
    We moesten ons door 1500 stembiljetten heen worstelen. Om 01.00 uur waren we op de helft. 's Nachts om half vier was ik pas weer thuis.