· 

Lange wachttijden verlenging rijbewijs CBR

Mensen die hun rijbewijs willen ontvangen of die een gezondheidsverklaring moeten inleveren om hun rijbewijs te houden weten het al; bij het CBR zijn grote achterstanden.

En het is moeilijk om iemand aan de lijn te krijgen die kan helpen. De achterstanden hebben onder meer te maken met de vergrijzing. Het aantal aanvragen van 75-plussers van een gezondheidsverklaring om hun rijbewijs te verlengen is enorm gestegen. Er is al meer extra medisch personeel aangetrokken, maar het CBR verwacht pas dit najaar sneller te kunnen werken dankzij digitalisering. Verkeersminister Van Nieuwenhuizen gaat scherper toezicht houden op het CBR, dat kampt met grote achterstanden bij het uitgeven en verlengen van rijbewijzen."Het gaat niet goed bij het CBR en ik deel uw zorgen",schrijft ze aan de Tweede Kamer. 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  John Snaaijer (donderdag, 21 februari 2019 14:31)

  Het is ronduit belachelijk dat de burger weer de dupe moet worden van het feit dat het CBR hun zaakjes niet op orde hebben, ik ben de hele verlenging gestart op 02-01-2019 mijn rijbewijs loopt af in mei dit jaar het zal mij benieuwen maar veel vertrouwen heb ik er niet in.

 • #2

  Bouke Dijkstra (vrijdag, 22 februari 2019 18:17)

  Heb hetzelfde gehad een jaar geleden,wat wel hielp een klacht indienen,meerdere keren,dat laatste hielp,kreeg toen een klacht-behandelaar die het allemaal overnam,en er persoonlijk op toezag ,toen kon het allemaal wel,de aanhouder wint John.

 • #3

  E.Pesch (dinsdag, 05 maart 2019 09:38)

  Begin Januari. aangetekend ingestuurd(€8,40) de aanvraag voor vernieuwing rijbewijs. Kreeg 15 Februari bericht dat mijn aanvraag ontvangen was met de mededeling dat het wel 6 tot 8 weken kon duren. (mijn rijbewijs verloopt 20 maart) Probeer ook eens te bellen ,een uur wachttijd ! het is niet te geloven. De chaos is nog steeds compleet bij het CBR. Zal mij benieuwen wanneer ik een nieuw rijbewijs kan tegemoet zien en of ik nog op vakantie kan?

 • #4

  H. Eggens (donderdag, 25 april 2019 13:49)

  Vanaf 11 januari rijbewijs verlenging aangevraagd 75 jaar, medische keuring meteen ingestuurd, huisartsen keuring allang minstens 12 weken geleden ingestuurd en wachten en wachten,ik ben invalide en kan geen kant op.H. Eggens uit Amsterdam

 • #5

  H.J.Louwers (woensdag, 01 mei 2019 16:21)

  Zijn er geen andere instellingen die hulp kunnen bieden met het uit geven van de rijbewijzen .En waarom kan men dis dispensatie krijgen om die tijd op te vangen desnoods bij de politie je of dat er niets van en aan je rijgedrag is aan te merken want die gegevens hebben zij wel dat lijkt mij de beste oplossing?

 • #6

  Antwan (zondag, 26 mei 2019 14:11)

  Ik heb 01-05-2019 nieuwe rijbewijs aan gevraag omdat hij 01-6-2019 .verloopt dus ik kan dan niet meer werken .ik ben servicmonteur ik zit de heel dag op de weg.Ik bel de op 20-05-2019 naar CBR krijg het antwoord u moet nog 9 weken wachten.Ik zeg ik wacht al 14 weken ?Hoe moet ik dat tegen mijn baas uitleggen. Want ik sta al ingepland voor de klante dus ik heb een probleem maar ook mijn baas,zegt die vrouwe achter de Telefoon dat is niet ons probleem, wat moet ik hier mee met zo'n antwoord.Dat is echt een ambtenaar die ongeschikt voor die baan is .Ik hoop dat Mark Rutte zijn ogen en zijn oren open doet.en niet veel aan buiten land doet.

 • #7

  Corry (maandag, 27 mei 2019 22:01)

  Ik heb 7-2-2019 mijn rijbewijs al aan gevraagd en alles gedaan wat moet ,een gezondheids verklaring is. goed gekeurd ,waar blijft mijn rijbewijs in Godsnaam 5-6-2019 is het verlopen ????????? Schud alles eens wakker bij het CBR.

 • #8

  Berbee (woensdag, 05 juni 2019 11:51)

  Heb mijn rijbewijs eind januari op gestuurd gebeld een uur en dertig minuten gewacht eindelijk imand aan de lijn eind mei komt het maar nog steeds niets

 • #9

  Keith Nooijen (vrijdag, 14 juni 2019 13:08)

  Ik ben afhankelijk van mijn aangepaste auto. Heb er veel voor gespaard en eindelijk was ik weer mobiel. Ik kan ook niet gaan solliciteren, alles is of ver weg of vragen of je eigen vervoer hebt. Dit is echt schandalig voor woorden. Ik heb mij als vrijwilliger aangemeld bij CBR, om mee te helpen. Zelfs op die mail kreeg ik te horen, dat ze mijn mail niet konden beantwoorden vanwege de drukte.��������