· 

Lange wachttijden verlenging rijbewijs CBR

Mensen die hun rijbewijs willen ontvangen of die een gezondheidsverklaring moeten inleveren om hun rijbewijs te houden weten het al; bij het CBR zijn grote achterstanden.

En het is moeilijk om iemand aan de lijn te krijgen die kan helpen. De achterstanden hebben onder meer te maken met de vergrijzing. Het aantal aanvragen van 75-plussers van een gezondheidsverklaring om hun rijbewijs te verlengen is enorm gestegen. Er is al meer extra medisch personeel aangetrokken, maar het CBR verwacht pas dit najaar sneller te kunnen werken dankzij digitalisering. Verkeersminister Van Nieuwenhuizen gaat scherper toezicht houden op het CBR, dat kampt met grote achterstanden bij het uitgeven en verlengen van rijbewijzen."Het gaat niet goed bij het CBR en ik deel uw zorgen",schrijft ze aan de Tweede Kamer. 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  John Snaaijer (donderdag, 21 februari 2019 14:31)

  Het is ronduit belachelijk dat de burger weer de dupe moet worden van het feit dat het CBR hun zaakjes niet op orde hebben, ik ben de hele verlenging gestart op 02-01-2019 mijn rijbewijs loopt af in mei dit jaar het zal mij benieuwen maar veel vertrouwen heb ik er niet in.

 • #2

  Bouke Dijkstra (vrijdag, 22 februari 2019 18:17)

  Heb hetzelfde gehad een jaar geleden,wat wel hielp een klacht indienen,meerdere keren,dat laatste hielp,kreeg toen een klacht-behandelaar die het allemaal overnam,en er persoonlijk op toezag ,toen kon het allemaal wel,de aanhouder wint John.

 • #3

  E.Pesch (dinsdag, 05 maart 2019 09:38)

  Begin Januari. aangetekend ingestuurd(€8,40) de aanvraag voor vernieuwing rijbewijs. Kreeg 15 Februari bericht dat mijn aanvraag ontvangen was met de mededeling dat het wel 6 tot 8 weken kon duren. (mijn rijbewijs verloopt 20 maart) Probeer ook eens te bellen ,een uur wachttijd ! het is niet te geloven. De chaos is nog steeds compleet bij het CBR. Zal mij benieuwen wanneer ik een nieuw rijbewijs kan tegemoet zien en of ik nog op vakantie kan?