· 

Zonnig weekend en komende week lenteachtige temperaturen

In het weekend gaat de zon flink schijnen. De middagtemperatuur komt daarbij ruim in de dubbele cijfers. Tegelijkertijd worden de nachten juist kouder. Een hogedrukgebied zorgt komend weekend voor droog en flink zonnig weer.

Zonnig, droog en zacht weekend
Zaterdag belooft een zonnige dag te worden in een groot deel van het land. Alleen in de noordelijke provincies is nog kans op (hoge) wolkenvelden. De zon schijnt ook daar wel goed doorheen. Na een nacht met temperaturen dicht bij het vriespunt, wordt het 11 tot 14 graden in de middag. Zondag is er nog meer zon dan op zaterdag. Opnieuw is het bijzonder zacht met 12-15 graden. Normaal is het 5- 6 graden.

Komende week ook fraai weer
Na het weekend verandert er eerst nog niet veel. Met maandag 10-15 graden en dinsdag en woensdag in de zuidelijke delen (Brabant en Limburg) van het land lokaal zelfs 17 of 18 graden! De invloed van hogedruk blijft groot, waardoor de zon geregeld schijnt en er geen neerslag valt. Terwijl de nachten vrij koud blijven, met lichte vorst, blijft de middagtemperatuur in de dubbele cijfers uitkomen. Daarna neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. Mogelijk wordt donderdag op veel plaatsen nog een droge dag.


De middagtemperatuur komt eind volgende week uit rond 12 graden. Daarmee is het nog altijd een graad of vier warmer dan gebruikelijk begin maart.

Reactie schrijven

Commentaren: 0