Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra moet na 32 jaar afscheid nemen van zijn post

Per 1 april geeft de gemeente Vlissingen het beheer en de bewaking van de stranden in Vlissingen over aan de Stichting Strandexploitatie Veere.

De Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra moet na 32 jaar afscheid nemen van zijn post. De veertien strandwachten die via de reddingsbrigade Vlissingen tijdens het zomerseizoen worden ingezet, zullen elders op zoek moeten gaan naar een andere baan. Dijkstra heeft de afgelopen 32 jaar gewaakt over de Vlissingse stranden. "Het mag duidelijk zijn dat ik ongelofelijk teleurgesteld ben om na 32 strandseizoenen op deze wijze geconfronteerd te worden met dit voorgenomen besluit". Aldus Albert Dijkstra. 

Fijn dat ik jullie badman mocht zijn!
Via zijn persoonlijke Facebook pagina spreekt hij zijn dank uit aan de strandondernemers, leveranciers, strandverenigingen, kustwacht, KNRM, collega's, maar vooral 'zijn' badgasten en strandwachten voor het vertrouwen. "Wat fijn dat ik jullie badman mocht zijn".
 
Groot aantal reacties via Facebook 
Het bericht dat Albert Dijkstra na 32 jaar afscheid moet nemen van zijn post leverde tientallen reacties op via Facebook. Veel inwoners van Vlissingen kunnen zich niet vinden in het besluit van de gemeente. "Echt een verlies voor Vlissingen. Bedankt voor je goede inzetten die jij samen met je strandwachten jarenlang hebt gedaan", plaatste iemand als reactie. Een ander zegt: "Veiligheid voor de Vlissinger en toerist die in de zomermaanden, maar ook niet te vergeten op momenten in de winter, al die jaren was gewaarborgd. U hoorde helemaal bij het badstrand! Waarom? Waarom Gemeente Vlissingen? U mocht blij zijn dat hij, en zijn vader er waren! Waarom goede mensen aan de kant zetten? Albert, blijf trots op jezelf! Vele reacties uit de regio maar ook landelijke reacties zoals deze. “Ik woon in Apeldoorn en kom al jaren in Vlissingen, maar dit is schandalig! Meer reacties leest u via de Facebook pagina Stad Vlissingen.

Er staat ook een petitie online: Onze hoofd strandwacht terug in Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0