· 

Warmste 26 februari ooit gemeten

Om 12:00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 15,3 graden gemeten. Daarmee is het officieel de warmste 26 februari ooit gemeten.

Uiteindelijk liep het kwik in De Bilt op naar 18,9 graden. Het vorige record van 15,1 graden uit 1964 werd daarmee verpulverd. Het warmst was het in Eindhoven met 19,7 graden. Daarmee flirtte de temperatuur met de grens van 20 graden. In Vlissingen werd het 16,5 graden.

Temperaturen normaal voor begin mei

De temperaturen die we gisteren, vandaag en ook morgen op de thermometers zien, zijn normaal voor begin mei. In deze tijd van het jaar hoort de maximumtemperatuur op de meeste plaatsen tussen 5 en 8 graden te liggen. Daar zitten we momenteel dus 10 tot regionaal zelfs 12 graden boven!

Reactie schrijven

Commentaren: 0