Groene Ster naar de finale

Groene Ster Vlissingen heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. De ploeg van Samir Yaaqobi won in Apeldoorn met 3-4 van Futsal Apeldoorn.

Ondanks alle goede bedoelingen begonnen de Vlissingers moeizaam aan het duel. De thuisploeg hanteerde een hoog baltempo en de Vlissingers kwamen overal een stapje te laat. Doelman Youssef Ben Sellam hield zijn ploeg lang op de been, maar moest kort voor de rust alsnog capituleren; 1-0. In het restant van de eerste helft kreeg de thuisploeg voldoende kansen om verder uit te lopen, maar Ben Sellam redde keer op keer.

In het tweede bedrijf een heel ander Groene Ster. De ploeg oogde veel scherper en kwam meteen op gelijke hoogte. De sterk spelende Achraf Laabich maakte op aangeven van Brahim Eisati de gelijkmaker en kort daarna zorgde Laabich ook voor de 1-2. De thuisploeg leek van slag en Groene Ster bepaalde het tempo. Via een knappe rush van Mourad Azzanagui zorgde dezelfde Azzanagui met zijn zwakkere linkerbeen voor de 1-3. Futsal Apeldoorn moest komen en schroefde het tempo omhoog. Via een snelle counter kwamen de gasten op 1-4 door een treffer van Salim Sandee. Het duel leek beslist, maar de thuisploeg offerde de doelman op voor een extra veldspeler. In de slotfase werd het 2-4 en in de absolute slotfase zelfs 3-4. Doelman Youssef Ben Sellam redde in de laatste seconden nog op fraaie wijze en zo werd de zege over de streep getrokken.

Groene Ster Vlissingen wint met 3-4 van Futsal Apeldoorn en plaatst zich voor de finale van de KNVB Beker. De finale is op 20 april in Rotterdam tegen FC Eindhoven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0