· 

Middelburg viert Boomfeestdag een dag later

Op donderdag 14 maart viert Middelburg de 63ste keer Nationale Boomfeestdag met dit jaar als thema ‘Ieder kind een boom’.

De landelijke boomfeestdag is een dag eerder maar in verband met biddag heeft Middelburg gekozen om de viering een dag later plaats te laten vinden.

Samen met de leerlingen van groep 8 van de Petrus Immensschool gaat wethouder Chris Dekker om 10.30 uur diverse soorten bomen planten op de locatie Schoutstraat (zijde Schroeweg), waar eerder een aantal grote populieren zijn verwijderd.Het thema is gekozen, omdat het planten van een boom door een kind vaak de eerste natuurervaring is die nooit meer wordt vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Reactie schrijven

Commentaren: 0