Binnenvaartschip gezonken in de monding van de Sloehaven

Reddingboot Uly onderweg
Reddingboot Uly onderweg

Binnenvaartschip Cardium heeft in de monding van de Sloehaven water gemaakt en is vervolgens gezonken. Het schip ligt niet in de vaargeul.

Een reddingsactie werd opgestart. Twee boten van de KNRM gingen er naar toe. Het schip is inmiddels volledig gezonken. Er waren twee personen aan boord. Eén persoon is in een sloep naar de kant gekomen. Deze wordt door het ambulancepersoneel onderzocht vanwege onderkoelingsverschijnselen. Een tweede persoon wordt vermist. De politie zoekt naar deze persoon vanaf de kant. De Kustwacht heeft een zgn. Search & Rescue aktie opgezet met twee helikopters en twee reddingsboten. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. En een bergingsbedrijf is in actie. Er is GRIP 1 zojuist gemaakt om de reddingsactie te kunnen coördineren. Meld Zeeland Veilig.

Van de twee personen die aan boord van het schip waren is degene die aan de kant werd onderzocht door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Naar de tweede persoon wordt nog gezocht. In de lading van het schip zijn geen gevaarlijke stoffen. Het binnenvaartschip vervoerde zand en het was onderweg van Hansweert naar Vlissingen. Over de oorzaak van het zinken van het schip is op dit moment niets bekend.

Reactie schrijven

Commentaren: 0