Eerste Marokkaanse restaurant ‘Couscous et Tajine’ in Zeeland geopend

In Vlissingen is vorige week (9 maart) het eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland geopend.

Het is een initiatief van Twan en Aireen Bouyelma die al bijna vijftien jaar Restaurant Valkenisse in Biggekerke runnen.

Het doorgewinterde horeca ondernemers echtpaar was toe aan een nieuwe uitdaging, en opende een tweede restaurant in Vlissingen ‘Couscous et Tajine’. “Waar u kennis kunt maken met de authentieke Marokkaanse keuken in een sfeer van ‘Duizend en één nacht’’, aldus Twan Bouyelma.

Tien verschillende steden
Het knusse pandje aan de Nieuwendijk 71 is kleurrijk ingericht zodat je de sfeer kan proeven uit Marokko, het restaurant is ingericht met diverse nisjes die de naam dragen van een Marokkaanse stad, in totaal zijn er 10 verschillende steden. In het interieur komt de verscheidenheid van het land duidelijk terug. Het restaurant is aangekleed met accessoires en serviesgoed dat allemaal uit Marokko komt. Van de spiegels, tapijten en lampen tot de borden, schalen, theeglaasjes lepeltjes en zilveren kannen. 

Tajine hoofdgerecht
In het restaurant is het hoofdgerecht de Tajine, een stoofpotje wat bereid wordt in een aardewerk potje. Een tajine bestaat uit een grote dikke aardewerken schaal, waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig of bolvormig deksel. En je kunt hierin van alles bereiden zoals vlees, vis en allerlei soorten groenten. Couscous staat uiteraard ook op de kaart, net zoals de typische zoete nagerechten, huisgemaakte koekjes en mooi geserveerde muntthee met honing. Bij het aan tafel gaan krijgen de gasten Marokkaans brood, hummus en olijven. 

Website - Couscous et Tajine

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Couscous en Tajine (zaterdag, 16 maart 2019 09:49)

    Erg leuk, weer eens een andere smaak! Veel succes en ik kom gauw eens bij jullie eten.

  • #2

    Faragpour (vrijdag, 19 april 2019 22:07)

    Voelde ons behoorlijk "genaaid " vroegen een sheard menu. Kregen 5 volledige gerechten. Vroeg ook is dit dan 1 prijs? Ja hoor werd gezegd. Bij het afrekenen moesten wij 5 volledige menu's betalen. Rekening voor 2 personen €118 . €20. Voor water�