Stichting Oorlogsjaren Vlissingen presenteert programma herdenkingsjaar 2019

Op dinsdagavond 19 maart vanaf 20.00 uur organiseert de Stichting Oorlogsjaren Vlissingen een presentatie van haar programma voor het herdenkingsjaar 2019.

De bijeenkomst is openbaar en een ieder is van harte uitgenodigd. Eregast is onze ambassadeur mevrouw Willemien van Montfrans-Hartman. Mevrouw van Montfrans was burgemeester van Veere en Katwijk en voorzitter van het  Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Zij zal met name ingaan op de wijze waarop het  Nationaal Comité haar doelstellingen nastreeft en de manier waarop lokale organisaties daarop kunnen inspelen. Daarnaast zal het concept-meerjarenbeleidsplan 2019-2024 van onze stichting worden toegelicht en wordt u geïnformeerd over de activiteiten die voor dit jaar op de rol staan, waaronder het oprichten van een Vriendenclub en het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd op 5 mei.

De Stichting wil een blijvende rol spelen in het herdenken van onze vrijheid die in 1944 is verkregen ten koste van veel slachtoffers en onherstelbare schade aan onze stad, andere woonkernen op Walcheren  en de akkerbouw van Walcheren.

Het hoofddoel van de geallieerden was bij deze operatie om het zware geschut van de vesting Vlissingen uit te schakelen en de bezettingsmacht van de Nazi’s tot overgave te dwingen. Om zodoende de weg naar Antwerpen schoon te vegen. Door dit zwaar bevochten resultaat werd de oorlog sterk verkort doordat aanvoer van materieel en manschappen sterk verbeterde.

Het motto van de stichting Oorlogsjaren Vlissingen werd: “each name is a cry for peace”.


Wie:       Stichting Oorlogsjaren Vlissingen
Datum:   dinsdag 19 maart 2019
Tijd:        20.00 uur. inloop 19.30 uur
Locatie:  Pakhuizen van het MuZEEum,
Adres:    Nieuwendijk 11, te Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Martin Ruppert secretaris Vlissingse Oratorium Vereniging (maandag, 18 maart 2019 13:20)

  L.S.,
  wij zijn helaas verhinderd om op 19 maart naar uw bijeenkomst te komen. Ons 4korenproject Herdenking 75 jaar Slag om de Schelde is u bekend. Zie ook onze website. Op 1 en 2 november geven wij in de Sint Jacobskerk concerten waarin de oorlogsjaren in Vlissingen en het lot van de joodse gemeenschap centraal staan.
  Voor verdere info: zie de website en/of mail ons.
  Succes morgenavond.

 • #2

  A.J.M. Theune (zondag, 24 maart 2019 12:20)

  Komt daar ook iets over de kinderen die geboren zijn in Oostkapelle?
  Ik ben er een van, geboren 22-05 1942 in Huize Overduin.
  Er mochten geen kinderen geboren worden in Vlissingen van Burgemeester v Woelderen.
  Alleen bij hoge uitzondering. In verband met beschietingen vanuit Breskens.
  Ik ben zeer benieuwd want in MuZEEum was men er niet van op de hoogte vorig jaar bij een bezoek van mij.

  Met vriendelijke groet
  A.J.M. Theune
  Roeselarestraat 239
  4826JE Breda
  assl415464@ziggo.nl
  0628777611