Bollende zeilen rollende golven Kinderkunstweek in het muZEEum

Tijdens de Kinderkunstweek kunnen basisscholieren kennis maken met Energieke kunst. In het Zeeuws maritiem muZEEum gaat het om bollende zeilen en rollende golven.

In samenwerking met Virus Grafiek ontstaat er een spannende tentoonstelling met werk van de grafici én van de kinderen. De wind; eeuwenlang de enige energiebron voor schippers om vooruit te komen. Tijdens de Kinderkunstweek ligt in het Zeeuws maritiem muZEEum het accent op wat het betekent als je afhankelijk bent van de wind om in beweging te komen. En de zee krijgt ook alle aandacht; zij is met haar golfkracht een geweldige bron van energie.

Terugkerend evenement
De kinderen maken een kunstwerk, dat in het muZEEum komt te hangen. De wind die ze zelf maken, zet het in beweging. Deze creatieve activiteit is tot stand gekomen in samenwerking met Virus Grafiek. Kunstenaars van de groep grafici exposeren hun werken over het thema Bollende zeilen & rollende golven van 20 maart t/m 16 april in het Zeeuws maritiem muZEEum. De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland aan mee kunnen doen. Stichting Kinderkunstweek wil kinderen kennis laten maken met moderne en hedendaagse beeldende kunst en leerkrachten handvatten geven dit te realiseren. Musea, kunstenaars, galeries en andere cultuuraanbieders worden actief bij de KKW betrokken.

Het Zeeuws maritiem muZEEum is al een aantal jaren actief tijdens de KKW. Er worden voor basisscholieren activiteiten aangeboden tijdens schooltijd en daarbuiten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0