· 

Margarine fors duurder in supermarkt

De prijzen van een kuipje margarine schieten omhoog sinds negen maanden geleden het Amerikaanse KKR de margarinedivisie van Unilever, Upfield, opkocht. Dat schrijft De Telegraaf.

In de supermarkten van Albert Heijn en Vomar kost Becel Original nu 12 procent meer dan vorig jaar juli. Bij concurrent Jumbo zelfs 19 procent meer. Ook Blue Band maakte een sprong. Voor Croma-bakboter moet bij Albert Heijn en Vomar ongeveer 17 procent meer worden afgerekend, zo blijkt uit prijsmetingen van Supermarktscanner.nl. Dit terwijl eigenmerkproducten van supermarkten in dezelfde periode hooguit een kleine stijging of zelfs een daling vertoonden. Upfield, zoals het onderdeel van KKR heet, ontkent tegenover de krant dat de prijzen substantieel zijn verhoogd.

Niet verkrijgbaar
Upfield telde ruim 6.8 miljard euro neer voor de margarinetak van Unilever. Dat er iets mis was met de prijzen, bleek in februari. Toen was in winkels van Superunie, onder meer Plus en Spar, margarine van Upfield tijdelijk niet verkrijgbaar. Superunie gaf toen volgens Distrifood als reden dat de prijsonderhandelingen waren vastgelopen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0