Cordeel bouwt onderhoudsbasis Ørsted op het voormalige veerplein

Bouwbedrijf Cordeel bouwt de onderhoudsbasis van de Deense energiereus Ørsted aan de Vlissingse Buitenhaven op het voormalige oude veerplein.

Het pand wordt 2100 vierkante meter groot, Vlissingen wordt het bruggenhoofd van Ørsted tijdens de bouw van de helft van het windpark Borssele (1 en 2). Als het windpark gereed is, zullen er 50 tot 100 onderhoudsmedewerkers regelmatig werkzaam zijn. Er komen ook steigers voor maximaal vier onderhoudsschepen. Tijdens de bouw van de windparken op zee doet het gebouw dienst als coördinatiecentrum. De bouw, het transport van technici en alle andere logistiek wordt in Vlissingen gemanaged. Het wordt een duurzaam gebouw vol zonnepanelen dat meer elektriciteit oplevert dan het gebruikt.

De werken zijn dankzij een pro-actieve voorbereiding twee maanden eerder dan initieel gepland opgestart en zullen in oktober 2019 opgeleverd worden. In Borssele 1 en 2 komen in totaal 94 windturbines. De parken komen zo'n 23 kilometer voor de kust van Westkapelle te liggen en zullen jaarlijks elektriciteit produceren voor ongeveer een miljoen huishoudens.
Bron: Cordeel.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0