Luxe jachten van jachtbouwer Amels aan de binnenhaven

Wie in Vlissingen over de Koningsbrug rijdt, heeft daar misschien wel eens een glimp van ze opgevangen: de super jachten van Amels.

Deze is sinds 2000 in Vlissingen actief met de bouw van luxe jachten. Deze week lagen er 4 jachten aan de kade (s), Here comes the Sun, Aurora Borealis,  Amels 24204 en de YN 473. ‘Here Comes The Sun’ deze is de grootste ooit gebouwd door dit bedrijf met een lengte van 83 meter. De aanblik van deze luxueuze jachten doet je meteen denken aan Monaco, waar de meeste van dit soort jachten liggen.

Amels gaat zich nu ook richten op de productie van superjachten in de categorie tot 80 tot 110 meter. Om die categorie jachten te kunnen bouwen, moest Amels de faciliteit in Vlissingen moderniseren en uitbreiden, aangepast aan bijvoorbeeld de hoogste klimatologische en bevochtigingseisen. In de nabije toekomst kunnen bij Amels zelfs jachten met een lengte van tweehonderd meter worden gebouwd.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0