Twaalfhonderd lopers namen deel aan de 4e editie van City Trail Vlissingen

MadMen Running Zeeland organiseerde op (koop) zondag 31 maart voor de 4e keer de City Trail Vlissingen.

Vanaf 12.00 uur werd er gezellige muziek gedraaid, en konden de deelnemers maar ook toeschouwers alvast de sfeer komen proeven. Rond 13.50 was de Oude Markt helemaal gevuld met de 1200 deelnemers die het startsignaal afwachten voor de 4e editie van City Trail Vlissingen. Wethouders Rens Reijnierse en Els Verhage gaven om 14.00 het startsein. Waar na de deelnemers vanuit het startvak rechtstreeks de eerste locatie ingingen de Sint Jacobskerk. Onder begeleiding van Jos Vogel die voor deze gelegenheid het orgel toepasselijk bespeelde.          

De route was 9 kilometer lang en voerde door 21 locaties. Deelnemers die dat te lang vonden konden er onderweg voor kiezen om de route met 3 km in te korten. Naast een aantal locaties, die in één van de voorgaande edities ook al eens werden aangedaan, (zoals het museum, Café Vanuus of het gemeentehuis) is meer dan de helft van de locaties nieuw in deze editie. De route voerde langs plekjes waar je normaal gesproken niet snel of zelfs nooit zult komen, en is ook deze keer weer zeer verrassend te noemen. Aan deze editie namen 300 hardlopers deel en 900 lopers en deze laatste groep konden kiezen voor zes of negen kilometer. Bij terugkomst in de Walstraat (finish) ontving iedere deelnemer een unieke speciaal voor City Trail ontworpen medaille, met typisch Vlissingse elementen er op.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0