· 

Passagiersschip Viking Idun botst met tanker op Westerschelde

Twee schepen zijn even na middernacht op elkaar gebotst op de Westerschelde bij Terneuzen.

Het gaat om het passagierschip de Viking Idun en de tanker Chemical Marketer. Beide schepen liepen forse schade op. De botsing vond rond 00.10 uur plaats ter hoogte van Terneuzen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Vier van de 171 passagiers op het Zwitserse riviercruiseschip zijn licht gewond geraakt en zijn aan boord behandeld door ambulancepersoneel. De schepen, allebei ruim 130 meter lang, zijn niet lek geraakt. Aan boord van de tanker zijn geen gewonden gevallen. Het schip dat onder Maltese vlag vaart vervoert aardolie. De Chemical Marketer heeft een scheur van 1 meter in zijn romp, ongeveer 1 meter boven de waterlijn.

Het is nog onduidelijk hoe de aanvaring plaatsvond. De tanker was onderweg naar Antwerpen. De Viking Idun kwam vanuit Antwerpen en voer naar Gent. De beide schepen worden vanochtend geïnspecteerd om na te gaan of zij hun reis kunnen vervolgen.
 
Eerder raakte het schip de Viking Sky in de problemen
Afgelopen maand was hetzelfde bedrijf in het nieuws toen het cruiseschip de Viking Sky in de moeilijkheden raakte voor de kust van Noorwegen. Vier helikopters werden ingeroepen om passagiers van het schip te evacueren. Zeventien mensen werden vanwege hun verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen. In 2016 raakte een ander schip van Viking Cruise vast bij een brug in Duitsland. De passagiers werden geëvacueerd, maar er vielen toen geen gewonden. Meld RTL Nieuws. 

Beeldverslag van HV Zeeland

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Capt . Frank (vrijdag, 05 april 2019 12:47)

    2016 09. 11. Viking Freya ..." nur " zwei Schiffer - Crew - Nautiker gestorben in Stauer Haus ....!!!!!!!