· 

Helft Zeeuwse inbraak incidenten gebeurt op Walcheren

Walcheren is voor inbrekers het populairste doelwit. De helft van de inbraak incidenten in het eerste kwartaal van dit jaar vond namelijk plaats in Middelburg, Vlissingen en Veere (50,9%).

Dit is een forse toename vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, toen Walcheren ‘slechts’ in 29,1% van de incidenten het doelwit was. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat onderzoek deed naar Zeeuwse inbraken op basis van de meest recente nationale politiecijfers.
Minder inbraken in Zeeland
In het eerste kwartaal van 2019 vonden er in Zeeland 165 inbraak incidenten plaats. Dit is een afname van 15,8% vergeleken met dezelfde periode in 2018. Toen probeerden criminelen 196 keer een gebouw binnen te dringen. Niet elk incident in Zeeland had dit jaar een succesvolle afloop voor inbrekers. Criminelen slaagden er namelijk in totaal 48 van de 165 inbraakpogingen niet in om daadwerkelijk binnen te dringen. Inbrekers in Zeeland zijn hiermee in 70,9% van de pogingen succesvol. Vergeleken met vorig jaar (77%) is dit een verbetering voor Zeeuwse inwoners.

Walcheren populair onder inbrekers
In absolute aantallen vonden de meeste inbraak incidenten plaats in Middelburg (32) en Vlissingen (29). Relatief gezien gaan inbrekers vaker succesvol te werk in Vlissingen. Hier konden criminelen 22 keer de woning binnendringen, wat neerkomt op 75,9% van de incidenten. In Middelburg gingen criminelen ook 22 keer succesvol te werk. Dit maakt de ‘kans op slagen’ in Middelburg 68,8%. In Veere lukte 60,9% van de 23 inbraakpogingen.

Veere: hoogste inbraakkans per inwoner
Wanneer het aantal inbraken wordt afgewogen tegen het inwoneraantal, blijkt de relatieve kans op inbraak het hoogst te zijn in Veere. Er vindt hier per 1.000 inwoners 243,7% vaker een inbraak incident plaats dan gemiddeld in Zeeland. Ook in Middelburg (153,5%), en Vlissingen (151%) is er een verhoogde kans op inbraak. De kans op een inbraakpoging is daarentegen het laagst in Reimerswaal (-58,9%) en Schouwen-Duiveland (-51,9%). Het volledige onderzoek, inclusief gemeentelijke data, is te vinden via: www.inboedelverzekering.com/inbraakmonitor-zeeland/

Reactie schrijven

Commentaren: 0