Veel vraagtekens handelswijze college over overdracht strandbeheer

De meerderheid van de gemeenteraad van Vlissingen stemt in met de manier waarop het college de overdracht van het strand uitvoert.

De Vlissingse raadsleden die veel vraagtekens bij de handelswijze van het college hadden waren in de minderheid. Wel vlogen tijdens een extra raadsvergadering afgelopen donderdagavond de vragen en soms verwijten over tafel. Zonder gevolgen, want een meerderheid van de raad nam genoegen met de uitleg van burgemeester Bas van den Tillaar. Meld Omroep Zeeland.

Foutje gemaakt
Dat hij een contract voor 15 jaar met de waarde van zo'n 5 miljoen volgens de regels pas na twintig dagen had mogen tekenen deed hij af als een fout met de bijbehorende woorden: " Weet u hoeveel papieren ik moet tekenen per dag?" En dat achteraf pas duidelijk werd dat de gemeenteraad betrokken had moeten worden bij het gebruik van 'uitsluitend recht' vond Van den Tillaar niet relevant: "Zodra we het hoorden zijn we in actie gekomen."

Fouten rond toewijzing strandbeheer niet onoverkomelijk
Er zijn fouten gemaakt, er was een ‘slip of the pen’ bij de burgemeester en er moet nog onderzocht worden of het Vlissingse college zonder de gemeenteraad het strandbeheer bij Stichting Strandexploitatie Veere als enige partij mag gunnen. Dat gaf burgemeester Bas van den Tillaar donderdag toe. Maar alle kritiek die de oppositiepartijen in de extra raadsvergadering spuiden, vond Van den Tillaar te weerleggen. Schrijft de PZC

Bekijk hier de documenten van de extra gemeenteraadsvergadering van donderdag 4 april 2019

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marscha Raademaaker (vrijdag, 05 april 2019 10:09)

    En zo gaat dat in de politiek....
    En wij schaapjes maar volgen...is het geen tijd voor een ander onderzoek door een externe partij?

    Duidelijk vriendjespolitiek...of hebben jullie allemaal oogkleppen op?